Пожертвувати

Івано-Франківськ - за кругову економіку

Івано-Франківськ - за кругову економіку

13 липня в конференц-залі Promprylad.Renovation відбулось обговорення результатів дослідження «Планування і проєктування публічних просторів в Івано-Франківську: аналіз підходів з урахуванням принципів кругової економіки».

Разом командою урбаністичної лабораторії MetaLab та платформи "Тепле Місто" презентували результати дослідження, в обговоренні якого взяли участь представники громадського сектору, архітектори міста, а також представники Івано-Франківської міської ради та комунального підприємства "Центр розвитку міста та рекреації".

Учасники події обмінялись думками та баченням проєктування громадських просторів з урахуванням принципів кругової економіки, а також обговорили актуальні потреби. Відзначивши те, що зараз є доволі мало експертизи по зелених насадженнях в публічних просторах, автори дослідження дійшли висновку провести подальший аналіз.

При проєктуванні громадських просторів доволі часто не враховується можливість впливати на поведінку людей і заохочувати їх або менше генерувати сміття, або сортувати його. Є потреба в ширшому інформуванні, донесенні інформації про принципи кругової економіки до підрядників, архітекторів та локальних забудовників, комунікації про те, чому їм вигідні підходи кругової економіки.

Учасники обговорення підмітили, що у звіті дослідження описано багато корисних та простих рішень для планування громадських просторів з урахуванням КЕ. Результати дослідження наштовхнули на думку, що для того, аби зменшити кількість будівельних відходів необхідно застосовувати більше природних, і побажання застосовувати більше природних матеріалів та менше штучних при проєктуванні публічних просторів, застосовувати перевикористання будівельних матеріалів для виготовлення інфраструктурних елементів, приймати комплексні рішення при плануванні громадських просторів з урахування принципів КЕ.

Для того, щоб принципи кругової економіки враховувалися більше при проєктуванні громадських просторів на замовлення міста, виникла пропозиція користуватися інструментами локальної демократії (звернення громадян до депутатів, електронні петиції).


Вхід
Забули пароль? Відновити.
У мене немає акаунта Зареєструватися
Реєстрація
У мене вже є аккаунт Авторизація
Відновлення паролю
Вкажіть електронну пошту, на яку ви реєстрували обліковий запис і ми надішлемо інструкцію як встановити новий пароль
Підпишіться на розсилку новин